Fakta om Otinova ørespray

Hvert år får mellem 50.000 og 100.000 danskere ekstern otit, øregangsbetændelse. Behandling af ekstern otit består i dag først og fremmest af receptpligtige lægemidler, som indeholder steroider og antibiotika.

Hvad er Otinova ørespray?

Otinova ørespray er et antibiotikafrit egenomsorgsprodukt, som består af aluminiumacetat/acetotartrat og eddikesyre, mere kendt som Burows opløsning. Otinova ørespray er CE-mærket, og er det eneste medicintekniske produkt, som er registreret for indikationen: forebyggelse og behandling af ekstern otit.

Hvornår hjælper Otinova ørespray?

Otinova ørespray kan anvendes både til forebyggelse og behandling. Hvis behandlingen påbegyndes allerede ved de første symptomer, som er kløe i øret, kan man nemt forebygge hele problemet. Er sygdommen allerede brudt ud med smerter i ørerne, kan Otinova erstatte en stor del af de receptpligtige lægemidler, der fås mod ekstern otit.

Hvordan virker Otinova ørespray?

Otinova virker lokalt udtørrende, er kløestillende og har en bakterie- og svampedræbende effekt. De antimikrobielle og kliniske effekter er videnskabeligt og klinisk dokumenterede. Download pdf med en videnskabelig sammenfatning (SE).

Vil du bestille en afrivningsblok med patientinformation om Otinova ørespray eller booke et klinikbesøg, hvor vi informerer om Otinova ørespray?

Send en e-mail til info@abigo.dk 


Download

Du kan downloade mere information vedrørende betændelse i øregangen/ekstern otit, Burows opløsning samt Otinova ørespray ved at klikke på de forskellige links nedenfor.

1.   Indlægsseddel

2.   Otinova ørespray - info til pleje- og apotekspersonale 

3.    Otinova ørespray - produktblad

4.   Artikel i AllmänMedicin nr. 2, 2013 "External otitis – Burow’s solution returns to favour" (ENG).


Burows lösning apoteksflaska